Spaghetti integrale met spinazie-pestosaus
Spaghetti integrale met spinazie-pestosaus

Spaghetti integrale met spinazie-pestosaus

Met pijnboompitten en verse basilicum

Je maakt zelf een Italiaanse saus met groene pesto, grana padano en spinazie. De spaghetti meng je aan het einde met de saus waardoor alles mooi groen kleurt. Wil je liever niet alles mengen? Serveer de saus dan op de spaghetti.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts
Egg
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

½ unit

Ui

¼ unit

Rode peper

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

200 g

Spinazie

(May be present Celery)

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

4 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3665 kJ
Calories876 kcal
Fat49 g
Saturated Fat9.8 g
Carbohydrate70 g
Sugar6.7 g
Dietary Fiber12 g
Protein30 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Food Processor

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Roosteren en fruiten
2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en rode peper 2 – 3 minuten op middelmatig vuur.

Spinazie toevoegen
3

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend in 5 – 7 minuten slinken. Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Saus maken
4

Voeg ondertussen de groene pesto en de helft van de grana padano toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout. Voeg een klein beetje water toe als de saus te droog is. Haal de wok of hapjespan van het vuur.

Pureren
5

Scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de helft van het basilicum toe aan de wok of hapjespan, voeg de overige olijfolie toe en pureer de saus met een staafmixer. Zet de wok of hapjespan terug op het vuur, voeg de spaghetti toe en verhit al roerend nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer de spaghetti met de pijnboompitten, de overige grana padano en het overige basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.