Spaghetti met koolvisfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met koolvisfilet

Spaghetti met koolvisfilet

met spinazie in romige tomatensaus

Koolvis is rijk aan jodium. Dit is goed is voor je schildklier, je stofwisseling en voor de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

1 stuk(s)

Koolvis

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

100 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)667 kcal
Energie (kJ)2792 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.5 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden en pasta koken
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel. Meng in een kom de helft van de oregano met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Marineer hierin de vis en laat staan tot gebruik. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Schep wat van het kookvocht uit de pan en houd apart. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de cherrytomaten en overige oregano toe. Scheur de spinazie klein boven de pan. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en laat het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten pruttelen.

Vis bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de gemarineerde vis 4 - 5 minuten rondom, of tot de vis gaar is. Haal ondertussen de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen. Voeg de pasta toe aan de saus en meng er nog 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

Serveren
4

Duw met een spatel de vis in stukjes in de pan. Meng de vis met de pasta en de saus. Verdeel de pasta over de borden.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 250 gram groente!