Spinazie-fetapastei met een salade van avocado en tomaat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-fetapastei met een salade van avocado en tomaat

Spinazie-fetapastei met een salade van avocado en tomaat

Een ambachtelijke pastei die je afbakt in de oven

Wij hebben samen met Pom-pie een heerlijke pastei, gevuld met spinazie en Griekse feta, voor jullie geselecteerd. Pom-Pie maakt deze pasteien, in het buitenland vaak pie genoemd, op ambachtelijke wijze en de pastei is rijkgevuld met hoogwaardige ingrediënten. Je hoeft deze pastei alleen nog af te bakken: gemakkelijker kan niet!

Labels:
Eenpansgerecht
Veggie
Allergenen :
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Spinazie-fetapastei

(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

⅓ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ stuk(s)

Avocado

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)645 kcal
Energie (kJ)2699 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten8 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Kom
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bak de spinazie-fetapastei, inclusief folie, 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Rooster de pompoenpitten
3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, 2 minuten.

4

Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in de koekenpan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur.

Snijd de avocado in blokjes
5

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes en lepel deze uit de schil. Voeg de sjalot, tomaat, avocado en veldsla toe aan een saladekom.

Meng de dressing
6

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Serveer de spinazie-fetapastei met de salade. Garneer met de pompoenpitten.