Dit gerecht zit boordevol vitamines! Zo bevat elke portie meer dan 250 gram groente die jou voorzien van nuttige voedingsstoffen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
75 gram
Knolselderijblokjes
½ stuk(s)
Sjalot
125 gram
Kastanjechampignons
10 gram
Pecanstukjes
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
50 gram
Spinazie
0.17 zakje(s)
Belgische kruidenmix voor gehakt
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
5 ml
[Plantaardige] melk
½ tl
Mosterd
0.13 stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
3 tl
[Plantaardige] roomboter
Verhit 1 tl roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen 2 cm onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Kook de laatste 7 minuten de knolselderij mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de sjalot in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Haal de worst uit de pan. Voeg aan dezelfde pan 1 tl roomboter per persoon toe. Bak de kastanjechampignons 5 - 7 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de helft van de sjalot toe. Bak nog 3 minuten.
Voeg per persoon: 1/2 tl mosterd, 50 ml water en 1/8 runderbouillonblokje toe aan pan met champignons. Laat 5 minuten koken zodat er een jus ontstaat. Voeg de worst toe en laat nog 3 minuten mee sudderen. Bak in een koekenpan zonder olie de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Fruit de overige sjalot 2 - 3 minuten. Voeg in delen de spinazie toe en bak tot deze geslonken is.
Stamp ondertussen de aardappelen en knolselderij tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/4 tl gehaktkruiden, 1 tl roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de gebakken spinazie door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden. Schenk de champignons met jus eroverheen. Leg de boerenworst erop. Garneer met de pecanstukjes.
Tip: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.