Spinaziestamppot met boerenworst
Spinaziestamppot met boerenworst

Spinaziestamppot met boerenworst

met kastanjechampignons, knolselderij en pecannoten

Dit gerecht zit boordevol vitamines! Zo bevat elke portie meer dan 250 gram groente die jou voorzien van nuttige voedingsstoffen.

Tags:
Family
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

75 g

Celeriac cubes

½ piece

Shallot

125 g

Chestnut mushrooms

10 g

Chopped pecans

1 piece

Farmer's sausage

50 g

Spinach

0.17 sachet(s)

Belgian spice mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

5 milliliters

[Plant-based] milk

½ teaspoon

Mustard

0.13 piece

Low sodium beef stock cube

3 teaspoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories794 kcal
Energy (kJ)3322 kJ
Fat54 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate44 g
Sugar6 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Worst bakken
1

Verhit 1 tl roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Aardappelen koken
2

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen 2 cm onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Kook de laatste 7 minuten de knolselderij mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Champignons bakken
3

Snijd de sjalot in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Haal de worst uit de pan. Voeg aan dezelfde pan 1 tl roomboter per persoon toe. Bak de kastanjechampignons 5 - 7 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de helft van de sjalot toe. Bak nog 3 minuten.

Roosteren
4

Voeg per persoon: 1/2 tl mosterd, 50 ml water en 1/8 runderbouillonblokje toe aan pan met champignons. Laat 5 minuten koken zodat er een jus ontstaat. Voeg de worst toe en laat nog 3 minuten mee sudderen. Bak in een koekenpan zonder olie de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Fruit de overige sjalot 2 - 3 minuten. Voeg in delen de spinazie toe en bak tot deze geslonken is.

Stamppot maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen en knolselderij tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/4 tl gehaktkruiden, 1 tl roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de gebakken spinazie door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Schenk de champignons met jus eroverheen. Leg de boerenworst erop. Garneer met de pecanstukjes.

Tip: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.