Vandaag geen gewone stamppot, maar eentje met een Aziatische twist! Laat je verrassen door de Chinese kool en sojasaus. Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door sjalot.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
¼ stuk(s)
Chinese kool
½ zakje(s)
Groene currykruiden
1 stuk(s)
Ei
2 stuk(s)
Bosui
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
90 ml
Kokosmelk
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
9.9 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kool samen met de groene currykruiden 6 - 7 minuten aan. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Zorg ondertussen dat de eieren meekoken in het water van de aardappelen. Kook de eieren 4 - 8 minuten.
Tip: Hoe lang je de eieren kookt hangt af van hoe jij je eitje graag eet; ga je voor zacht of hard?
Snijd terwijl de Chinese kool bakt, de sjalot in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan als waar je de Chinese kool in bakte. Bak de sjalot 4 tot 5 minuten aan op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.
Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.
Giet ondertussen de eieren en aardappelen samen af en houd de eieren apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree. Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus en peper en zout.
Pel de eieren en snijd doormidden.
Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met sjalot over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gebakken uitjes.
Tip: Voeg de gebakken uitjes toe vlak voor het serveren zodat het niet zacht kan worden door de puree.