Stamppot met Chinese kool en kokosmelk
Stamppot met Chinese kool en kokosmelk

Stamppot met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en een jus van sjalot

Vandaag geen gewone stamppot, maar eentje met een Aziatische twist! Laat je verrassen door de Chinese kool en sojasaus. Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door sjalot.

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

¼ piece

Chinese cabbage

½ sachet(s)

Green curry spices

1 piece

Egg

2 piece

Scallions

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

90 milliliters

Coconut milk

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

9.9 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories765 kcal
Energy (kJ)3202 kJ
Fat45 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate68 g
Sugar14 g
Dietary Fiber11.6 g
Protein17 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Kool bereiden
2

Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kool samen met de groene currykruiden 6 - 7 minuten aan. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Zorg ondertussen dat de eieren meekoken in het water van de aardappelen. Kook de eieren 4 - 8 minuten.

Tip: Hoe lang je de eieren kookt hangt af van hoe jij je eitje graag eet; ga je voor zacht of hard?

Jus maken
3

Snijd terwijl de Chinese kool bakt, de sjalot in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan als waar je de Chinese kool in bakte. Bak de sjalot 4 tot 5 minuten aan op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Puree maken
4

Giet ondertussen de eieren en aardappelen samen af en houd de eieren apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree. Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus en peper en zout.

Eieren pellen
5

Pel de eieren en snijd doormidden.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met sjalot over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gebakken uitjes.

Tip: Voeg de gebakken uitjes toe vlak voor het serveren zodat het niet zacht kan worden door de puree.