Stamppot met zuurkool, zoete appel en kipmerguez
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stamppot met zuurkool, zoete appel en kipmerguez

Stamppot met zuurkool, zoete appel en kipmerguez

Weet jij hoe zuurkool wordt gemaakt? Ontdek het op ons blog!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

3 stuk(s)

Kipmerguezworstjes

½ tl

Gemalen kaneel

250 gram

Zuurkool

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)695 kcal
Energie (kJ)2908 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Aardappelstamper
Aluminiumfolie
Bakpapier
Bakplaat
Bord
Braadpan
Broodmes
Deegroller
Deksel
Fruitmesje
Garde
Grillpan
Grote kom
Grote pan
Hapjespan
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan
Kom
Lepel
Mengkom
Mes
Oven
Ovenschaal
Pan
Pan met deksel
Plastic zakje
Pollepel
Rasp
Saladekom
Dunschiller
Schuimspaan
Staafmixer
Staafmixer of blender
Steelpan
Vershoudfolie
Vork
Wok
Wok met deksel
Zeef

Instructies

1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was en schil de aardappelen (milva) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

Laat de zuurkool uitlekken.
2

Snijd ondertussen de appel (jonagold) in blokjes van ½ cm. Hak de walnoten grof. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet (zie tip).

Bak de worstjes.
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kip-merguezworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur rondom bruin. Draai vervolgens het vuur lager en bak, afgedekt, nog 8 – 10 minuten.

4

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken.

Voeg de appel, kaneel en de helft van de walnoten toe.
5

Schep de uitgelekte zuurkool door de puree. Breng op smaak met peper en zout en voeg ook de appel, kaneel en de helft van de walnoten toe.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de zuurkoolstamppot en worstjes over de borden en bestrooi met de overige walnoten.