Steak frites met bearnaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Steak frites met bearnaise

met frisse sla van koolrabi en appel

Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

250 gram

Aardappelen

⅓ head

Botersla

⅓ stuk(s)

Koolrabi

50 gram

Bearnaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3959 kJ
Energie (kcal)946 kcal
Vetten64.7 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels12.5 g
Eiwitten32.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Steelpan

Instructies

1

Haal de gemarineerde biefstuk uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 20 - 30 minuten in het midden van de oven of tot knapperig. Schep halverwege om.

2

Rasp de koolrabi met een grove rasp. Snijd de appel in dunne partjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el mayonaise, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1 tl witte wijnazijn en peper en zout.

Tip: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

3

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter bruist, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin. Laat rusten onder aluminiumfolie.

4

Doe de bearnaisesaus in een steelpan en verwarm 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

5

Meng de koolrabi, appel en radicchio en romaine door de dressing in de saladekom.

6

Verdeel de steak over de borden. Schep de salade en frietjes ernaast. Schenk de bearnaisesaus over de steak en serveer de overige mayonaise bij de frietjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.