Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
250 gram
Aardappelen
⅓ head
Botersla
⅓ stuk(s)
Koolrabi
50 gram
Bearnaisesaus
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Appel
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Mosterd
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
Haal de gemarineerde biefstuk uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 20 - 30 minuten in het midden van de oven of tot knapperig. Schep halverwege om.
Rasp de koolrabi met een grove rasp. Snijd de appel in dunne partjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el mayonaise, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1 tl witte wijnazijn en peper en zout.
Tip: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter bruist, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin. Laat rusten onder aluminiumfolie.
Doe de bearnaisesaus in een steelpan en verwarm 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Meng de koolrabi, appel en radicchio en romaine door de dressing in de saladekom.
Verdeel de steak over de borden. Schep de salade en frietjes ernaast. Schenk de bearnaisesaus over de steak en serveer de overige mayonaise bij de frietjes.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.