Steak frites met bearnaise

Steak frites met bearnaise

met frisse sla van koolrabi en appel

Allergens:
Celery
Milk
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

250 g

Potatoes

⅓ head

Butter lettuce

⅓ piece

Kohlrabi

50 g

Béarnaise sauce

(Contains Milk)

½ piece

Apple

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)3959 kJ
Calories946 kcal
Fat64.7 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate58 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein32.5 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Saucepan

Cooking Steps

1

Haal de gemarineerde biefstuk uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 20 - 30 minuten in het midden van de oven of tot knapperig. Schep halverwege om.

2

Rasp de koolrabi met een grove rasp. Snijd de appel in dunne partjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el mayonaise, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1 tl witte wijnazijn en peper en zout.

Tip: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

3

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter bruist, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin. Laat rusten onder aluminiumfolie.

4

Doe de bearnaisesaus in een steelpan en verwarm 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

5

Meng de koolrabi, appel en radicchio en romaine door de dressing in de saladekom.

6

Verdeel de steak over de borden. Schep de salade en frietjes ernaast. Schenk de bearnaisesaus over de steak en serveer de overige mayonaise bij de frietjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.