Steaksalade met basilicumdressing en Grana Padano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steaksalade met basilicumdressing en Grana Padano

Steaksalade met basilicumdressing en Grana Padano

met gegrilde aubergine, courgette en croutons

Met dit recept tover je 263 gram groenten per portie op je bord!

Labels:
Koolhydraatarm
Eiwitrijk
Allergenen :
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ head

Botersla

7.5 ml

Basilicumcrème

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2458 kJ
Energie (kcal)587 kcal
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten26.7 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels8 g
Eiwitten42.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Halveer de aubergine en courgette. Snijd een ruitpatroon in het vruchtvlees.
  • Snijd de botersla grof. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd het brood in kleine blokjes. 
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine en courgette 6 - 8 minuten op de snijkant met het deksel op de pan.
  • Haal het deksel van de pan, draai de aubergine en courgette om en bak nog 6 - 8 minuten (zie Tip).

Tip: Voeg indien nodig wat meer olijfolie toe.

Steak bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg, zodra de pan goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin.
  • Bestrooi met wat peper en laat onder aluminiumfolie rusten. 

Tip: Rood: 1 - 2 minuten per kant. Half-doorbakken: 2 - 3 minuten per kant. Doorbakken: 4 - 5 minuten per kant.

Croutons maken
4
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in de pan die je voor de steak hebt gebruikt.
  • Bak de broodblokjes met de helft van de knoflook in 4 - 6 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout. 
Salade maken
5
  • Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie naar smaak, de balsamicoazijn, de basilicumcrème, de overige knoflook, peper en zout. 
  • Meng in een saladekom de botersla met de croutons en de helft van de dressing.
  • Snijd de steak in plakjes.
Serveren
6
  • Serveer de salade op diepe borden en leg er de gegrilde aubergine en courgette erop.
  • Serveer de steak naast de salade. 
  • Besprenkel de salade met de overige dressing.
  • Bestrooi de salade met de Grana Padano.