Stirfry met vegetarische shoarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stirfry met vegetarische shoarma

Stirfry met vegetarische shoarma

met udonnoedels en sesamzaad

Deze vegetarische shoarma heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Gerst
Tarwe
Eieren
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische shoarma

(Bevat Soja, Gerst, Tarwe, Eieren)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

200 gram

Groentemix met wittekool

(Kan bevatten Selderij)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ tl

Sambal

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2810 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten29.6 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten72.9 g
waarvan suikers33.6 g
Vezels7.7 g
Eiwitten25.3 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in pan met deksel voor de verse udonnoedels.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of grote hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de vegetarische shoarma 5 - 6 minuten. Voeg de laatste minuut 1 el honing per persoon toe en bak mee. Haal de shoarma uit de pan en bewaar apart.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 8 partjes.
Bakken
2
  • Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in de wok of grote hapjespan op hoog vuur. Voeg de knoflook en groenten toe en bak 6 - 8 minuten.
  • Kook ondertussen de verse udonnoedels in 1 - 2 minuten beetgaar. 
  • Giet de noedels af. Spoel de noedels af met koud water zodat ze niet verder garen en niet aan elkaar blijven plakken.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Mengen
3
  • Voeg de noedels, shoarma, sesamolie, zoete Aziatische saus, sambal en 1/2 el sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) per persoon toe aan de groenten.
  • Meng alles goed en bak nog 1 minuut verder. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen.
  • Bestrooi met het sesamzaad.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.