Stirfry met vegetarische shoarma
Stirfry met vegetarische shoarma

Stirfry met vegetarische shoarma

met udonnoedels en sesamzaad

Deze vegetarische shoarma heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12!

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Barley
Wheat
Egg
Gluten
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

80 g

Veggie shawarma

(Contains Soy, Barley, Wheat, Egg)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

½ piece

Garlic

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

¼ piece

Lime

200 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Celery)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

5 g

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sambal

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2810 kJ
Calories672 kcal
Fat29.6 g
Saturated Fat3.3 g
Carbohydrate72.9 g
Sugar33.6 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein25.3 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan
Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in pan met deksel voor de verse udonnoedels.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of grote hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de vegetarische shoarma 5 - 6 minuten. Voeg de laatste minuut 1 el honing per persoon toe en bak mee. Haal de shoarma uit de pan en bewaar apart.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 8 partjes.
Bakken
2
  • Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in de wok of grote hapjespan op hoog vuur. Voeg de knoflook en groenten toe en bak 6 - 8 minuten.
  • Kook ondertussen de verse udonnoedels in 1 - 2 minuten beetgaar. 
  • Giet de noedels af. Spoel de noedels af met koud water zodat ze niet verder garen en niet aan elkaar blijven plakken.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Mengen
3
  • Voeg de noedels, shoarma, sesamolie, zoete Aziatische saus, sambal en 1/2 el sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) per persoon toe aan de groenten.
  • Meng alles goed en bak nog 1 minuut verder. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen.
  • Bestrooi met het sesamzaad.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.