Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
80 gram
Garnalen
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
100 gram
Rodekool, wittekool en wortel
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
70 gram
Mais in blik
⅓ pak(ken)
Zwarte bonen
½ stuk(s)
Tomaat
½ el
Rodewijnazijn
1 el
Wittewijnazijn
1 tl
Olijfolie
1.5 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en meng de wortel-koolmix erdoor. Breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Zet de oven uit en houd de tortilla's warm in de oven.
Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el bloem, 1 1/2 el water en 1/2 el rodewijnazijn en breng goed op smaak met peper en zout. Meng goed door. Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Meng, zodra de olie heet is, de garnalen door het tempurabeslag en voeg ze voorzichtig toe aan de pan. Bak de garnalen, afgedekt, 2 - 3 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en besprenkel met peper en zout.
Verhit ondertussen in een tweede koekenpan 1 tl olijfolie per persoon. Weeg de juiste hoeveelheid mais en bonen af. Voeg de mais toe en bak 4 - 6 minuten. Voeg daarna de zwarte bonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus. Besmeer de taco's met wat chili-mayonaise. Verdeel de mais en bonen over de taco's en leg hierop wat zoetzure wortel-koolsalade en tomatenblokjes. Verdeel de garnalen over de taco's en besprenkel met de chili-mayonaise. Serveer eventueel met de overige zoetzure wortel-koolsalade.
Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.