Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise
Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

met zwarte bonen, mais en friszure wortel-koolsalade

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Shrimp

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

100 g

Rainbow slaw mix

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

70 g

Corn

⅓ pack

Black beans

½ piece

Tomato

Not included in your delivery

½ tablespoon

Red wine vinegar

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Olive oil

1.5 tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories792 kcal
Energy (kJ)3316 kJ
Fat38 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate78 g
Sugar17 g
Dietary Fiber14.3 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Aluminum Foil
Fryingpan with lid
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en meng de wortel-koolmix erdoor. Breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Zet de oven uit en houd de tortilla's warm in de oven.

Tempura garnalen maken
2

Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el bloem, 1 1/2 el water en 1/2 el rodewijnazijn en breng goed op smaak met peper en zout. Meng goed door. Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Meng, zodra de olie heet is, de garnalen door het tempurabeslag en voeg ze voorzichtig toe aan de pan. Bak de garnalen, afgedekt, 2 - 3 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en besprenkel met peper en zout.

Mais en bonen bakken
3

Verhit ondertussen in een tweede koekenpan 1 tl olijfolie per persoon. Weeg de juiste hoeveelheid mais en bonen af. Voeg de mais toe en bak 4 - 6 minuten. Voeg daarna de zwarte bonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Serveren
4

Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus. Besmeer de taco's met wat chili-mayonaise. Verdeel de mais en bonen over de taco's en leg hierop wat zoetzure wortel-koolsalade en tomatenblokjes. Verdeel de garnalen over de taco's en besprenkel met de chili-mayonaise. Serveer eventueel met de overige zoetzure wortel-koolsalade.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.