Teriyakigehaktballetjes met geroerbakte groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakigehaktballetjes met geroerbakte groenten

Teriyakigehaktballetjes met geroerbakte groenten

met rijst, pinda's en bosui

Het groene gedeelte van de bosui is milder van smaak dan het witte gedeelte. Dit maakt het witte gedeelte beter geschikt om mee te koken en het groene gedeelte beter om mee te garneren.

Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ bosje(s)

Bosui

75 gram

Jasmijnrijst

200 gram

Groentemix met wittekool

(Kan bevatten Selderij)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

30 ml

Water voor saus

½ el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3400 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten36.9 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten87.5 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels7.3 g
Eiwitten28.6 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene en het witte gedeelte apart van elkaar. 
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Roerbakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de groentemix toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe aan de groenten en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes in 3 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg 1/2 el bruine suiker per persoon toe en schep om tot de suiker gesmolten is.
  • Blus af met de teriyakisaus, de overige sojasaus, de overige sesamolie en het water. Verwarm het geheel nog 2 minuten.

 

Serveren
4
  • Hak de pinda's grof.
  • Verdeel de rijst en groenten over diepe borden.
  • Schep de teriyakigehaktballetjes erop en schenk de saus uit de koekenpan over de groenten en de rijst.
  • Garneer met de pinda's en het groene gedeelte van de bosui.