Teriyakigehaktballetjes met geroerbakte groenten
Teriyakigehaktballetjes met geroerbakte groenten

Teriyakigehaktballetjes met geroerbakte groenten

met rijst, pinda's en bosui

Het groene gedeelte van de bosui is milder van smaak dan het witte gedeelte. Dit maakt het witte gedeelte beter geschikt om mee te koken en het groene gedeelte beter om mee te garneren.

Allergens:
Sesame
Soy
Wheat
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

¼ bunch

Scallions

75 g

Jasmine rice

200 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Celery)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

4 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Unsalted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

30 milliliters

Water for the sauce

½ tablespoon

Brown sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3400 kJ
Calories813 kcal
Fat36.9 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate87.5 g
Sugar22.9 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein28.6 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene en het witte gedeelte apart van elkaar. 
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Roerbakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de groentemix toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe aan de groenten en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes in 3 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg 1/2 el bruine suiker per persoon toe en schep om tot de suiker gesmolten is.
  • Blus af met de teriyakisaus, de overige sojasaus, de overige sesamolie en het water. Verwarm het geheel nog 2 minuten.

 

Serveren
4
  • Hak de pinda's grof.
  • Verdeel de rijst en groenten over diepe borden.
  • Schep de teriyakigehaktballetjes erop en schenk de saus uit de koekenpan over de groenten en de rijst.
  • Garneer met de pinda's en het groene gedeelte van de bosui.