Tofubowl met pindasaus en paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tofubowl met pindasaus en paksoi

Tofubowl met pindasaus en paksoi

met zoetzure komkommer en sushirijst

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:
Vegan
Allergenen :
Selderij
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)

40 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)

75 gram

Sushirijst

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paksoi

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)666 kcal
Energie (kJ)2787 kJ
Vetten23.6 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten90.8 g
waarvan suikers27.6 g
Vezels3.8 g
Eiwitten20.6 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Koekenpan
Kleine steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de rijst en ruim kokend water toe en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven (zie Tip). Kook afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. 
  • Giet daarna af in een vergiet, spoel met lauw water en laat uitlekken. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Bakken
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1 tl suiker en 1 1/2 el wittewijnazijn. Voeg de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 2 - 3 minuten, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Voeg per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 2 el ketjap, 1 el water en sambal naar smaak toe aan de tofu.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als de bladeren van de paksoi klein.
Paksoi bakken
3
  • Voeg de paksoi toe aan de pan met tofu en roerbak 1 - 2 minuten. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Verhit de pindasaus met 1 el water per persoon al roerend in een kleine steelpan op middellaag vuur. 
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de tofublokjes met paksoi ernaast.
  • Leg de zoetzure komkommer erbij.
  • Besprenkel met de pindasaus.