Tofubowl met pindasaus en paksoi
Tofubowl met pindasaus en paksoi

Tofubowl met pindasaus en paksoi

met zoetzure komkommer en sushirijst

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Tags:
Plant-Based
Allergens:
Celery
Soy
Wheat
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Seasoned tofu cubes

(Contains Celery, Soy, Wheat)

40 g

Peanut sauce

(Contains Peanuts, Soy, Wheat)

75 g

Sushi rice

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Pak choi

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

teaspoon

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories666 kcal
Energy (kJ)2787 kJ
Fat23.6 g
Saturated Fat3.9 g
Carbohydrate90.8 g
Sugar27.6 g
Dietary Fiber3.8 g
Protein20.6 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Small sauce pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de rijst en ruim kokend water toe en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven (zie Tip). Kook afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. 
  • Giet daarna af in een vergiet, spoel met lauw water en laat uitlekken. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Bakken
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1 tl suiker en 1 1/2 el wittewijnazijn. Voeg de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 2 - 3 minuten, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Voeg per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 2 el ketjap, 1 el water en sambal naar smaak toe aan de tofu.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als de bladeren van de paksoi klein.
Paksoi bakken
3
  • Voeg de paksoi toe aan de pan met tofu en roerbak 1 - 2 minuten. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Verhit de pindasaus met 1 el water per persoon al roerend in een kleine steelpan op middellaag vuur. 
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de tofublokjes met paksoi ernaast.
  • Leg de zoetzure komkommer erbij.
  • Besprenkel met de pindasaus.