Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

met koolsalade, cheddar en jalapeño's

Met jalapeño's maak je dit Mexicaans geïnspireerde gerecht helemaal compleet. Wist je dat deze hete peper vernoemd is naar de plaats waar hij voor het eerst werd gekweekt: Xalapa, Mexico?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

½

Tomatenpuree

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

1 pak(ken)

Zwarte bonen

25 gram

Geraspte cheddar

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

25 gram

Biologische crème fraîche

¼ stuk(s)

Limoen

3 stuk(s)

Witte tortilla

15 gram

Gesneden jalapeño's

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

50 ml

Water

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2805 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers27 g
Vezels17.3 g
Eiwitten24 g
Zout5 g

Benodigdheden

Steelpan
Sieve
Hapjespan
Saladekom
Koekenpan

Instructies

BBQ-saus maken
1

Verhit in een steelpan per persoon: 1 tl BBQ-rub, 1/3 kuipje tomatenpuree, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1 el honing, 50 ml water en de sojasaus. Laat op laag vuur 15 minuten inkoken.

Snijden
2

Snijd de paprika in repen. Snipper de ui. Giet de zwarte bonen af en laat ze uitlekken in een zeef.

Groenten roerbakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en roerbak 4 - 5 minuten. Voeg daarna de zwarte bonen toe en bak deze nog 1 - 2 minuten mee. Voeg de overige tomatenpuree toe. Meng de helft van de cheddar door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.

Salade mengen
4

Meng intussen de kool- en wortelmix met de crème fraiche in een saladekom. Snijd de limoen in partjes. Pers één partje per persoon uit boven de saladekom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tortilla's verwarmen
5

Verhit de mini-tortilla's kort in een koekenpan.

Tip: Je kunt de tortilla's ook koud eten als je dat lekkerder vindt.

Serveren
6

Vul de mini-tortilla's met de salade. Schep de gebakken groenten erbovenop. Garneer met de overige kaas. Besprenkel de tortilla's met de BBQ-saus en garneer naar smaak met de jalapeño's.

Tip: Let op, de jalapeño's zijn pittig. Houd je niet van pittig of eet je met kinderen? Laat dan de jalapeño's achterwege.