Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus
Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

met koolsalade, cheddar en jalapeño's

Met jalapeño's maak je dit Mexicaans geïnspireerde gerecht helemaal compleet. Wist je dat deze hete peper vernoemd is naar de plaats waar hij voor het eerst werd gekweekt: Xalapa, Mexico?

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ sachet(s)

BBQ spice rub

½

Tomato paste

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Bell pepper

½ piece

Onion

1 pack

Black beans

25 g

Grated cheddar

50 g

Rainbow slaw mix

25 g

Organic crème fraîche

¼ piece

Lime

3 piece

Flour tortillas

15 g

Sliced ​​jalapeños

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

50 milliliters

Water

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories670 kcal
Energy (kJ)2805 kJ
Fat20 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate79 g
Sugar27 g
Dietary Fiber17.3 g
Protein24 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Sieve
Casserole
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

BBQ-saus maken
1

Verhit in een steelpan per persoon: 1 tl BBQ-rub, 1/3 kuipje tomatenpuree, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1 el honing, 50 ml water en de sojasaus. Laat op laag vuur 15 minuten inkoken.

Snijden
2

Snijd de paprika in repen. Snipper de ui. Giet de zwarte bonen af en laat ze uitlekken in een zeef.

Groenten roerbakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en roerbak 4 - 5 minuten. Voeg daarna de zwarte bonen toe en bak deze nog 1 - 2 minuten mee. Voeg de overige tomatenpuree toe. Meng de helft van de cheddar door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.

Salade mengen
4

Meng intussen de kool- en wortelmix met de crème fraiche in een saladekom. Snijd de limoen in partjes. Pers één partje per persoon uit boven de saladekom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tortilla's verwarmen
5

Verhit de mini-tortilla's kort in een koekenpan.

Tip: Je kunt de tortilla's ook koud eten als je dat lekkerder vindt.

Serveren
6

Vul de mini-tortilla's met de salade. Schep de gebakken groenten erbovenop. Garneer met de overige kaas. Besprenkel de tortilla's met de BBQ-saus en garneer naar smaak met de jalapeño's.

Tip: Let op, de jalapeño's zijn pittig. Houd je niet van pittig of eet je met kinderen? Laat dan de jalapeño's achterwege.