Met jalapeño's maak je dit Mexicaans geïnspireerde gerecht helemaal compleet. Wist je dat deze hete peper vernoemd is naar de plaats waar hij voor het eerst werd gekweekt: Xalapa, Mexico?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ sachet(s)
BBQ spice rub
½
Tomato paste
20 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ piece
Bell pepper
½ piece
Onion
1 pack
Black beans
25 g
Grated cheddar
50 g
Rainbow slaw mix
25 g
Organic crème fraîche
¼ piece
Lime
3 piece
Flour tortillas
15 g
Sliced jalapeños
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
White balsamic vinegar
50 milliliters
Water
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
Verhit in een steelpan per persoon: 1 tl BBQ-rub, 1/3 kuipje tomatenpuree, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1 el honing, 50 ml water en de sojasaus. Laat op laag vuur 15 minuten inkoken.
Snijd de paprika in repen. Snipper de ui. Giet de zwarte bonen af en laat ze uitlekken in een zeef.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en roerbak 4 - 5 minuten. Voeg daarna de zwarte bonen toe en bak deze nog 1 - 2 minuten mee. Voeg de overige tomatenpuree toe. Meng de helft van de cheddar door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng intussen de kool- en wortelmix met de crème fraiche in een saladekom. Snijd de limoen in partjes. Pers één partje per persoon uit boven de saladekom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de mini-tortilla's kort in een koekenpan.
Tip: Je kunt de tortilla's ook koud eten als je dat lekkerder vindt.
Vul de mini-tortilla's met de salade. Schep de gebakken groenten erbovenop. Garneer met de overige kaas. Besprenkel de tortilla's met de BBQ-saus en garneer naar smaak met de jalapeño's.
Tip: Let op, de jalapeño's zijn pittig. Houd je niet van pittig of eet je met kinderen? Laat dan de jalapeño's achterwege.