Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

met Turkse groene peper en zoetzure rode kool

Yeşil biber betekent letterlijk groene peper in het Turks. De groene peper in dit gerecht heeft een milde smaak en is dus ook geschikt voor iedereen die niet van pikant houdt.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ bos(sen)

Radijs

100 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Turkse groene peper

¼ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Gluten)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 el

Rode wijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3129 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers16 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het radijsblad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Voeg de gesneden rode kool en de plakjes radijs toe aan een kom met per persoon 1 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar opzij en schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. Snijd de Turkse groene peper in dunne ringen.

Sausje maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit in een kleine kom. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Meng in een tweede kleine kom de yoghurt en de knoflook met per persoon 1 tl citroensap.

Turkse peper bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Turkse groene peper 3 minuten. Snipper ondertussen de ui.

Rundergehakt bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in andere koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg het rundergehakt met köftekruiden toe en bak 4 - 6 minuten mee.

Pita verwarmen
5

Wikkel de pitabroodjes in aluminiumfolie en verwarm ze 4 - 5 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Serveren
6

Snijd de pita open. Druppel een beetje knoflook-yoghurt dressing erin. Vul ze vervolgens met de zoetzure rode kool, radijsjes, Turkse groene peper en rundergehakt. Garneer met nog wat knoflook-yoghurt dressing en peterselie. Serveer met de eventuele overige partjes citroen.