Yeşil biber betekent letterlijk groene peper in het Turks. De groene peper in dit gerecht heeft een milde smaak en is dus ook geschikt voor iedereen die niet van pikant houdt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ bos(sen)
Radijs
100 gram
Gesneden rodekool
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Turkse groene peper
¼ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Biologische halfvolle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
2 stuk(s)
Pitabroodje
(Bevat Gluten)
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
¾ el
Olijfolie
1 el
Rode wijnazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het radijsblad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Voeg de gesneden rode kool en de plakjes radijs toe aan een kom met per persoon 1 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar opzij en schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. Snijd de Turkse groene peper in dunne ringen.
Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit in een kleine kom. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Meng in een tweede kleine kom de yoghurt en de knoflook met per persoon 1 tl citroensap.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Turkse groene peper 3 minuten. Snipper ondertussen de ui.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in andere koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg het rundergehakt met köftekruiden toe en bak 4 - 6 minuten mee.
Wikkel de pitabroodjes in aluminiumfolie en verwarm ze 4 - 5 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Snijd de pita open. Druppel een beetje knoflook-yoghurt dressing erin. Vul ze vervolgens met de zoetzure rode kool, radijsjes, Turkse groene peper en rundergehakt. Garneer met nog wat knoflook-yoghurt dressing en peterselie. Serveer met de eventuele overige partjes citroen.