Yeşil biber betekent letterlijk groene peper in het Turks. De groene peper in dit gerecht heeft een milde smaak en is dus ook geschikt voor iedereen die niet van pikant houdt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ bun
Radijs
100 g
Gesneden rodekool
(May be present Celery)
1 unit
Turkse groene peper
¼ unit
Knoflookteen
¼ unit
Citroen
25 g
Biologische halfvolle yoghurt
(Contains Milk)
½ unit
Ui
100 g
Rundergehakt met köftekruiden
2 unit
Pitabroodje
(Contains Gluten)
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
¾ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Rode wijnazijn
1 teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het radijsblad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Voeg de gesneden rode kool en de plakjes radijs toe aan een kom met per persoon 1 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar opzij en schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. Snijd de Turkse groene peper in dunne ringen.
Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit in een kleine kom. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Meng in een tweede kleine kom de yoghurt en de knoflook met per persoon 1 tl citroensap.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Turkse groene peper 3 minuten. Snipper ondertussen de ui.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in andere koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg het rundergehakt met köftekruiden toe en bak 4 - 6 minuten mee.
Wikkel de pitabroodjes in aluminiumfolie en verwarm ze 4 - 5 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Snijd de pita open. Druppel een beetje knoflook-yoghurt dressing erin. Vul ze vervolgens met de zoetzure rode kool, radijsjes, Turkse groene peper en rundergehakt. Garneer met nog wat knoflook-yoghurt dressing en peterselie. Serveer met de eventuele overige partjes citroen.