Udon noedelsoep met gebakken kabeljauwfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udon noedelsoep met gebakken kabeljauwfilet

Udon noedelsoep met gebakken kabeljauwfilet

met spitskool en broccoli

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Extra groente
Lactose-arm
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

100 gram

Spitskool en broccoli

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

0.13 zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)449 kcal
Energie (kJ)1879 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.9 g
Eiwitten29 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Wok
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en voeg per persoon 100 ml kokend water toe. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan zoutarme bouillon of voeg de sojasaus naar smaak toe.

Soep maken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember, ui en rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de groentemix toe en roerbak 2 minuten. Voeg de bouillon en Vietnamese saus toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de noedels toe.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Vis bakken
3

Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvisfilet gaar in 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Serveren
4

Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de schelvisfilet erop.