Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Fresh ginger
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Carrot
65 g
Mushrooms
100 g
Sweetheart cabbage & broccoli
100 g
Fresh udon noodles
(Contains Gluten, Wheat)
1 piece
Cod fillet
0.13 sachet(s)
Vietnamese-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ piece
Onion
to taste
Salt and pepper
300 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Sunflower oil
Bereid de bouillon en voeg per persoon 100 ml kokend water toe. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan zoutarme bouillon of voeg de sojasaus naar smaak toe.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember, ui en rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de groentemix toe en roerbak 2 minuten. Voeg de bouillon en Vietnamese saus toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de noedels toe.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvisfilet gaar in 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.
Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de schelvisfilet erop.