Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met frisse noedelsalade

Mesclun is een Franse salademix, afkomstig uit de Provence. De naam betekent 'mengsel' in het Provençaalse dialect en omdat het alleen jonge slablaadjes bevat, is het doorgaans erg mals.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

2.5 tl

Verse gember

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

40 gram

Mesclun

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3288 kJ
Energie (kcal)786 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten63.4 g
waarvan suikers26.5 g
Vezels7 g
Eiwitten27.7 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Gehaktballetjes maken
1
  • Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom het boerengehakt met de gember en 1/4 el mayonaise per persoon.
  • Draai vervolgens 4 à 5 gehaktballetjes per persoon van het gehakt (zie Tip).
Tip: Zorg ervoor dat je de gehaktballetjes goed tussen je handen rolt om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 minuten gaar.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus met de knoflook, de zoete Aziatische saus en de honing (zie Tip). Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes en bak 2 minuten verder.
  • Haal de gehaktballetjes met de saus uit de koekenpan en bewaar apart.
  • Verwarm de noedels 1 minuut in dezelfde koekenpan en zet het vuur uit.
Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.
Salade maken
3
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd vervolgens in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de overige mayonaise met 1 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla, de komkommer en de rodekool, wittekool en wortel toe aan de saladekom en meng met de dressing. Voeg de noedels toe en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de noedelsalade over de borden.
  • Schep de gehaktballetjes en de saus over de salade.
  • Garneer met het sesamzaad.