Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met frisse noedelsalade

Mesclun is een Franse salademix, afkomstig uit de Provence. De naam betekent 'mengsel' in het Provençaalse dialect en omdat het alleen jonge slablaadjes bevat, is het doorgaans erg mals.

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

2.5 teaspoon

Fresh ginger

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

40 g

Mesclun

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Lemon

100 g

Rainbow slaw mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1.25 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3288 kJ
Calories786 kcal
Fat46 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate63.4 g
Sugar26.5 g
Dietary Fiber7 g
Protein27.7 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Gehaktballetjes maken
1
  • Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom het boerengehakt met de gember en 1/4 el mayonaise per persoon.
  • Draai vervolgens 4 à 5 gehaktballetjes per persoon van het gehakt (zie Tip).
Tip: Zorg ervoor dat je de gehaktballetjes goed tussen je handen rolt om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 minuten gaar.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus met de knoflook, de zoete Aziatische saus en de honing (zie Tip). Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes en bak 2 minuten verder.
  • Haal de gehaktballetjes met de saus uit de koekenpan en bewaar apart.
  • Verwarm de noedels 1 minuut in dezelfde koekenpan en zet het vuur uit.
Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.
Salade maken
3
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd vervolgens in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de overige mayonaise met 1 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla, de komkommer en de rodekool, wittekool en wortel toe aan de saladekom en meng met de dressing. Voeg de noedels toe en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de noedelsalade over de borden.
  • Schep de gehaktballetjes en de saus over de salade.
  • Garneer met het sesamzaad.