Varkenshaas op romige spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas op romige spinazie

Varkenshaas op romige spinazie

met kazige courgettesticks

Met dit recept tover je 265 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
Keto
Koolhydraatarm
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2470 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten42.3 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten13.9 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Knoflookpers
Rasp
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de courgette in de lengte en halveer vervolgens in de breedte. Snijd de courgette in sticks van 2 cm dik. 
  • Verdeel de courgettesticks over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en de Peruaanse kruidenmix. Rooster de courgettesticks 7 - 10 minuten in de oven.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 10 - 13 minuten rondom bruin, of tot de gewenste gaarheid. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
Citroenmayonaise maken
2
  • Snijd de citroen in 4 partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Meng in een kleine kom per persoon: het sap van 1/2 citroenpartje en 1 el mayonaise. 
  • Haal de bakplaat uit de oven en rasp de Parmigiano Reggiano over de courgettesticks.
  • Rooster de courgettesticks nog 5 minuten. 
Spinazie bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak het geheel 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de spinazie in delen toe en bak 1 minuut. Laat de spinazie niet volledig slinken. 
  • Voeg de mascarpone en het sap van 1 citroenpartje per persoon toe en bak 1 minuut. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

 Weetje: Ken jij Popeye nog? De grote zeeman die spinazie at om groot en sterk te worden? Dat is niet zo gek, spinazie is namelijk een groente die relatief veel eiwitten bevat!

Serveren
4
  • Verdeel de romige spinazie over diepe borden.
  • Serveer de varkenshaas op de spinazie.
  • Serveer de cheesy courgettesticks ernaast.
  • Besprenkel de courgettesticks met de citroenmayonaise.