Vegan curry met knapperige schnitzel en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan curry met knapperige schnitzel en rijst

Vegan curry met knapperige schnitzel en rijst

geïnspireerd op Japanse katsu curry

De inspiratie voor dit gerecht komt uit Japan: katsu curry is een groentecurry geserveerd met gepaneerde kip en rijst. Vandaag bereid je een veganistische variant!

Labels:
Extra groente
Vegan
Allergenen :
Sesamzaad
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel met cornflakes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Groene currykruiden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Jasmijnrijst

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Bosui

¼ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)760 kcal
Energie (kJ)3181 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers23 g
Vezels13.9 g
Eiwitten18 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de peen in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar wat van het groene gedeelte apart voor de garnering.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, het witte gedeelte van de bosui, de rode peper, ui, rode puntpaprika, peen en aubergine 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1/2 el bloem en 1 1/2 tl groene currykruiden toe. Roerbak het geheel 2 - 3 minuten, of tot de kruiden beginnen te geuren.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Rijst koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Koken
4

Blus de hapjespan af met de woksaus met gember en per persoon: 150 ml water en 1/2 el basterdsuiker. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 15 minuten sudderen.

Tip: Voeg evenuteel meer water toe als de curry te dik wordt.

Vegetarische schnitzel bakken
5

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de pan goed heet is, de schnitzel in de pan en bak in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.

Serveren
6

Verdeel de curry en de rijst over diepe borden. Snijd de vegetarische schnitzel in reepjes van 2 cm en verdeel deze over de rijst. Garneer met het zwarte sesamzaad en de overige bosui.