Vegan curry met knapperige schnitzel en rijst
Vegan curry met knapperige schnitzel en rijst

Vegan curry met knapperige schnitzel en rijst

geïnspireerd op Japanse katsu curry

De inspiratie voor dit gerecht komt uit Japan: katsu curry is een groentecurry geserveerd met gepaneerde kip en rijst. Vandaag bereid je een veganistische variant!

Tags:
Extra Veggies
Plant-Based
Allergens:
Sesame
Wheat
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Veggie schnitzel

½ piece

Onion

½ piece

Eggplant

½ piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Green curry spices

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

75 g

Jasmine rice

½ sachet(s)

Black sesame seeds

(Contains Sesame)

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

1 piece

Scallions

¼ piece

Carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Brown sugar

Nutrition Values

Calories760 kcal
Energy (kJ)3181 kJ
Fat26 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate102 g
Sugar23 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein18 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de peen in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar wat van het groene gedeelte apart voor de garnering.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, het witte gedeelte van de bosui, de rode peper, ui, rode puntpaprika, peen en aubergine 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1/2 el bloem en 1 1/2 tl groene currykruiden toe. Roerbak het geheel 2 - 3 minuten, of tot de kruiden beginnen te geuren.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Rijst koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Koken
4

Blus de hapjespan af met de woksaus met gember en per persoon: 150 ml water en 1/2 el basterdsuiker. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 15 minuten sudderen.

Tip: Voeg evenuteel meer water toe als de curry te dik wordt.

Vegetarische schnitzel bakken
5

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de pan goed heet is, de schnitzel in de pan en bak in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.

Serveren
6

Verdeel de curry en de rijst over diepe borden. Snijd de vegetarische schnitzel in reepjes van 2 cm en verdeel deze over de rijst. Garneer met het zwarte sesamzaad en de overige bosui.