Je brengt deze vegetarische curry op smaak met een Afrikaanse kruidenmix. Deze mix bestaat onder andere uit venkelzaad, kurkuma, komijn en kaneel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
¼ zakje(s)
Gele currykruiden
150 gram
Bloemkoolroosjes
10 gram
Gezouten amandelen
125 gram
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ blik(ken)
Kikkererwten
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
50 ml
[Plantaardige] melk
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
1.5 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Tip: Houd jij van pittig en heb je chilivlokken in huis? Voeg ze dan bij deze stap naar smaak toe.
Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.