Vegetarische curry met geroosterde bloemkoolroosjes
Vegetarische curry met geroosterde bloemkoolroosjes

Vegetarische curry met geroosterde bloemkoolroosjes

met kikkererwten en amandelen

Je brengt deze vegetarische curry op smaak met een Afrikaanse kruidenmix. Deze mix bestaat onder andere uit venkelzaad, kurkuma, komijn en kaneel.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

¼ sachet(s)

Yellow curry spices

150 g

Cauliflower florets

10 g

Salted almonds

125 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

¼ piece

Red chili pepper

¼ can

Chickpeas

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

50 milliliters

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1.5 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories839 kcal
Energy (kJ)3509 kJ
Fat39.5 g
Saturated Fat11.1 g
Carbohydrate91.1 g
Sugar20.8 g
Dietary Fiber10 g
Protein22.8 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Hak de amandelen grof.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bloemkoolroosjes bereiden
2
  • Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten.
  • Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met 1 el zonnebloemolie per persoon en een snufje zout. Meng de roosjes goed zodat ze helemaal bedenkt zijn met olie. Voeg meer olie toe indien nodig.
  • Verspreid de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster 12 - 14 minuten bovenin de oven gaar, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Curry maken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, rode peper, gele currykruiden, Afrikaanse kruidenmix en honing toe en bak 1 - 2 minuten (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en voeg de yoghurt en melk toe. Laat 5 minuten al roerend zachtjes inkoken, of tot de saus diep goudgeel is.
  • Voeg de kikkererwten toe en verwarm 2 minuten. 
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd jij van pittig en heb je chilivlokken in huis? Voeg ze dan bij deze stap naar smaak toe.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de bloemkoolcurry over de rijst en garneer met de amandelen.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.