Vegetarische kaasschnitzel met wortel-preipuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische kaasschnitzel met wortel-preipuree

Vegetarische kaasschnitzel met wortel-preipuree

met zelfgemaakte jus

De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Soja, Mosterd)

200 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Prei

0.08 zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

5 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)652 kcal
Energie (kJ)2728 kJ
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels13.8 g
Eiwitten17.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen en groenten koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen.
  • Snijd de wortel in grove stukken.
  • Zet de aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de preiringen de laatste 2 - 3 minuten mee met de aardappelen en wortel. Giet vervolgens af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

 

Vlees bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 - 3 minuten per kant bruin.
Jus maken
3
  • Haal de vegetarische kaasschnitzel uit de koekenpan en voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd, 1/2 tl ketjap en 1/8 bouillonblokje toe.
  • Roer alles goed door en blus af met 50 ml water per persoon.
  • Breng de jus aan de kook, zet het vuur laag en laat de jus inkoken.
  • Stamp ondertussen de groenten tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg wat kookvocht toe als je de puree iets smeuïger wilt. Breng op smaak met 1/4 tl Belgische kruidenmix per persoon, peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef de puree. Is hij nog niet smaakvol genoeg? Voeg dan nog 1/4 tl Belgische kruidenmix per persoon toe.

Serveren
4
  • Verdeel de puree over de borden.
  • Leg de vegetarische kaasschnitzel erop.
  • Serveer met de jus.