Vegetarische kaasschnitzel met wortel-preipuree
Vegetarische kaasschnitzel met wortel-preipuree

Vegetarische kaasschnitzel met wortel-preipuree

met zelfgemaakte jus

De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat
Barley
Rye
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Veggie cheese schnitzel

(Contains Milk, Wheat, Barley, Rye May be present Soy, Mustard)

200 g

Potatoes

¼ piece

Leek

0.08 sachet(s)

Belgian spice mix

5 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Carrot

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories652 kcal
Energy (kJ)2728 kJ
Fat30.6 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate73 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein17.9 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen en groenten koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen.
  • Snijd de wortel in grove stukken.
  • Zet de aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de preiringen de laatste 2 - 3 minuten mee met de aardappelen en wortel. Giet vervolgens af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

 

Vlees bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 - 3 minuten per kant bruin.
Jus maken
3
  • Haal de vegetarische kaasschnitzel uit de koekenpan en voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd, 1/2 tl ketjap en 1/8 bouillonblokje toe.
  • Roer alles goed door en blus af met 50 ml water per persoon.
  • Breng de jus aan de kook, zet het vuur laag en laat de jus inkoken.
  • Stamp ondertussen de groenten tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg wat kookvocht toe als je de puree iets smeuïger wilt. Breng op smaak met 1/4 tl Belgische kruidenmix per persoon, peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef de puree. Is hij nog niet smaakvol genoeg? Voeg dan nog 1/4 tl Belgische kruidenmix per persoon toe.

Serveren
4
  • Verdeel de puree over de borden.
  • Leg de vegetarische kaasschnitzel erop.
  • Serveer met de jus.