Vegetarische kipstukjes met satésaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische kipstukjes met satésaus

Vegetarische kipstukjes met satésaus

met jasmijnrijst, snelle atjar en kroepoek

Atjar is een Indonesisch zuur bijgerecht gemaakt van groenten. Dit frisse bijgerecht vormt een contrast met de vaak kruidige bijgerechten.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Vegetarische kipstukjes

10 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

½ cm

Verse gember

200 gram

Groentemix met wittekool

¼ tl

Gemalen kurkuma

25 gram

Vegetarische kroepoek

40 gram

Pindasaus

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)847 kcal
Energie (kJ)3542 kJ
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten111.3 g
waarvan suikers30 g
Vezels7.2 g
Eiwitten28.6 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Vergiet
Vershoudfolie
Sieve
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Rijst koken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de knoflook 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de rijst, 250 ml heet water per persoon en een snuf zout toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal daarna de pan van het vuur en laat, afgedekt, 5 minuten nagaren in de pan. Giet af indien nodig.

Marineren
2

Rasp de gember fijn. Meng in een kom de gember, de overige knoflook en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1/2 el ketjap en 1/2 el suiker. Meng de vegetarische kipstukjes er goed doorheen, dek af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast.

Snelle atjar maken
3

Verwarm een hapjespan met deksel en voeg per persoon: 2 el wittewijnazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en 1/4 tl gemalen kurkuma toe. Voeg de groentemix toe en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur lager en laat, afgedekt, 2 - 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Laat daarna uitlekken in een zeef of vergiet en laat afkoelen tot gebruik.

Bakken
4

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en roerbak de vegetarische kipstukjes met marinade in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Satésaus maken
5

Verhit ondertussen al roerend in een steelpan de satésaus 3 - 4 minuten op laag vuur, of tot hij warm is (zie Tip).

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan sambal toe naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de vegetarische kipstukjes erbovenop en schenk de satésaus erover. Serveer met de atjar en de kroepoek.