Het Indische gerecht Korma dateert al uit de 16de eeuw. Het werd toen vaak gekookt in de hofkeukens van de Mughal. Vanavond serveer je dus een echt feestmaal!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
¼ zakje(s)
Garam masala
¼ zakje(s)
Gele currykruiden
150 gram
Bloemkoolroosjes
10 gram
Gezouten amandelen
125 gram
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
7.5 gram
Rozijnen
50 ml
[Plantaardige] melk
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
1.5 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de amandelen grof. Snijd de rode puntpaprika in reepjes.
Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met de paprikareepjes en met per persoon: 1 el zonnebloemolie en 1/4 tl zout. Meng de roosjes goed zodat ze helemaal bedenkt zijn met olie. Voeg indien nodig meer olie toe. Verspeid over een bakplaat met bakpapier. Rooster 12 - 14 minuten bovenin de oven gaar, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, gele currykruiden, garam masala en honing toe en bak 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de yoghurt en melk toe. Laat 5 minuten al roerend zachtjes inkoken tot hij diep goudgeel is. Voeg de bloemkoolroosjes en paprikareepjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Hou jij van pittig? Voeg bij deze stap dan naar smaak chilivlokken toe.
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de bloemkoolcurry over de rijst en garneer met de rozijnen en amandelen.
Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.