Vegetarische Korma curry met geroosterde bloemkoolroosjes
Vegetarische Korma curry met geroosterde bloemkoolroosjes

Vegetarische Korma curry met geroosterde bloemkoolroosjes

met rozijnen en amandelen

Het Indische gerecht Korma dateert al uit de 16de eeuw. Het werd toen vaak gekookt in de hofkeukens van de Mughal. Vanavond serveer je dus een echt feestmaal!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Romano pepper

¼ sachet(s)

Garam Masala

¼ sachet(s)

Yellow curry spices

150 g

Cauliflower florets

10 g

Salted almonds

125 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

7.5 g

Raisins

Not included in your delivery

50 milliliters

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1.5 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories808 kcal
Energy (kJ)3382 kJ
Fat38 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate91 g
Sugar28 g
Dietary Fiber7 g
Protein20 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de amandelen grof. Snijd de rode puntpaprika in reepjes.

Bloemkoolroosjes en paprika bereiden
2

Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met de paprikareepjes en met per persoon: 1 el zonnebloemolie en 1/4 tl zout. Meng de roosjes goed zodat ze helemaal bedenkt zijn met olie. Voeg indien nodig meer olie toe. Verspeid over een bakplaat met bakpapier. Rooster 12 - 14 minuten bovenin de oven gaar, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Curry maken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, gele currykruiden, garam masala en honing toe en bak 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de yoghurt en melk toe. Laat 5 minuten al roerend zachtjes inkoken tot hij diep goudgeel is. Voeg de bloemkoolroosjes en paprikareepjes toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Hou jij van pittig? Voeg bij deze stap dan naar smaak chilivlokken toe.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de bloemkoolcurry over de rijst en garneer met de rozijnen en amandelen.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.