Vegetarische moussaka met knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische moussaka met knoflookbrood

Vegetarische moussaka met knoflookbrood

met rode splitlinzen en courgette

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

0.48 tl

Gemalen kaneel

Tomatenpuree

25 gram

Rode splitlinzen

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

50 gram

Biologische crème fraîche

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

125 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)935 kcal
Energie (kJ)3912 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers35 g
Vezels11.8 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan
Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte in halve plakjes van 1/2 cm dik en meng ze met de zonnebloemolie in een kom, breng ze op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm. Pers de helft van de knoflook of snijd fijn, de overige knoflook houd je heel. Deze gebruik je later om de ciabatta mee in te wrijven.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten. Voeg de helft van de knoflook toe, en voeg ook de oregano, de kaneel en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten mee.

Linzen koken
3

Voeg de rode splitlinzen, de zwarte balsamicoazijn, de tomatenblokjes, de bouillon en de bruine suiker toe. Roer goed, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 – 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat de linzen niet aanbakken.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Aubergine roosteren
4

Leg ondertussen de plakjes aubergine op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze 10 – 15 minuten in de oven. Halveer ondertussen de ciabatta en wrijf in met de overige knoflook, besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Moussaka bakken
5

Doe het tomatenmengsel in een ovenschaal en leg de plakjes aubergine op het mengsel. Besmeer de aubergine met de crème fraîche en bestrooi met de oude kaas. Bak de moussaka nog 5 – 6 minuten in de oven en leg in de laatste 2 – 3 minuten het knoflookbrood erbij.

Serveren
6

Serveer de moussaka in diepe borden, met het knoflookbrood ernaast.

Tip: Dit gerecht zit vol ijzer, mede door de splitlinzen, bruine ciabatta en de grote hoeveelheid groente. IJzer is een mineraal die je energielevel ondersteunt en een aandachtspunt als je geen vlees eet.