Vegetarische moussaka met knoflookbrood
Vegetarische moussaka met knoflookbrood

Vegetarische moussaka met knoflookbrood

met rode splitlinzen en courgette

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Family
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

1 piece

Garlic

⅓ sachet(s)

Dried oregano

0.48 teaspoon

Ground cinnamon

Tomato paste

25 g

Red split lentils

1 pack

Chopped tomatoes

1 piece

Wholewheat bread roll

50 g

Organic crème fraîche

25 g

Grated aged Gouda

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

125 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Brown sugar

Nutrition Values

Calories935 kcal
Energy (kJ)3912 kJ
Fat50 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate80 g
Sugar35 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole
Parchment Paper
Baking Sheet
Oven Dish

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte in halve plakjes van 1/2 cm dik en meng ze met de zonnebloemolie in een kom, breng ze op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm. Pers de helft van de knoflook of snijd fijn, de overige knoflook houd je heel. Deze gebruik je later om de ciabatta mee in te wrijven.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten. Voeg de helft van de knoflook toe, en voeg ook de oregano, de kaneel en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten mee.

Linzen koken
3

Voeg de rode splitlinzen, de zwarte balsamicoazijn, de tomatenblokjes, de bouillon en de bruine suiker toe. Roer goed, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 – 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat de linzen niet aanbakken.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Aubergine roosteren
4

Leg ondertussen de plakjes aubergine op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze 10 – 15 minuten in de oven. Halveer ondertussen de ciabatta en wrijf in met de overige knoflook, besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Moussaka bakken
5

Doe het tomatenmengsel in een ovenschaal en leg de plakjes aubergine op het mengsel. Besmeer de aubergine met de crème fraîche en bestrooi met de oude kaas. Bak de moussaka nog 5 – 6 minuten in de oven en leg in de laatste 2 – 3 minuten het knoflookbrood erbij.

Serveren
6

Serveer de moussaka in diepe borden, met het knoflookbrood ernaast.

Tip: Dit gerecht zit vol ijzer, mede door de splitlinzen, bruine ciabatta en de grote hoeveelheid groente. IJzer is een mineraal die je energielevel ondersteunt en een aandachtspunt als je geen vlees eet.