Vegetarische schnitzel met gomasiobroccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzel met gomasiobroccoli

Vegetarische schnitzel met gomasiobroccoli

met romige aardappelsalade en augurken

Je brengt de broccoli op smaak met gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Sesamzaad
Selderij
Soja
Tarwe
Gerst
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Gesneden augurken

250 gram

Aardappelen

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

1 stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Gluten Kan bevatten Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

50 ml

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3511 kJ
Energie (kcal)839 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten70.5 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels21.3 g
Eiwitten21.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Pan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Voeg de aardappelen, de aangegeven hoeveelheid water en een snuf zout toe aan een pan met deksel.
  • Breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 14 minuten zachtjes koken. 
  • Giet de aardappelen af en leg terug in de pan. Voeg de helft van de roomboter toe en bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Broccoli koken
2
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 5 - 7 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui fijn. 

Weetje: Broccoli wordt beschouwd als een superfood, en daar is een goede reden voor - het bevat niet alleen veel vitamine B, C en E, maar is ook een geweldige bron van calcium, kalium en ijzer.

Aardappelsalade maken
3
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Gebruik eventueel meerdere koekenpannen als je voor veel mensen kookt.
  • Bak, wanneer de roomboter goed heet is, de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Meng in een saladekom de aardappelen met de mayonaise, mosterd, ui en augurken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de broccoli met de gomasio-tuinkruidenmix. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. 
  • Serveer de schnitzel met de broccoli en de aardappelsalade.