Met shakshuka kun je perfect variëren - zoals deze Italiaanse versie met vers basilicum en knoflookbrood.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Half kruimige aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Tomaat
1 tl
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Tomatenblokjes met basilicum
50 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
40 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Bruine pistolet
(Bevat Gluten, Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappels. Was de aardappelen grondig of schil ze en snijd ze in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelblokjes 5 - 6 minuten en giet af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de helft van de knoflook en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe. Bak 1/2 minuut op middelhoog vuur. Voeg de gesneden tomaat, de tomatenblokjes en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de aardappelblokjes toe aan de tomatensaus. Voeg ook de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas.
Maak voor elk ei een kuiltje in de tomatensaus en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de geitenkaas over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 – 12 minuten stollen op middelhoog vuur. Haal halverwege het deksel van de pan, zodat overtollig vocht kan verdampen.
Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon en de andere helft van de knoflook. Snijd het broodje in de lengte doormidden. Smeer het knoflook-oliemengsel op het broodje en bak 7 - 8 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Schep de aardappelen met tomatensaus en de eitjes op de borden. Garneer met de overige geitenkaas en het basilicum. Serveer met het knoflookbroodje.