Vegetarische shakshuka met Italiaanse kruiden
Vegetarische shakshuka met Italiaanse kruiden

Vegetarische shakshuka met Italiaanse kruiden

met aardappel, geitenkaas en een knoflookbroodje

Met shakshuka kun je perfect variëren - zoals deze Italiaanse versie met vers basilicum en knoflookbrood.

Allergens:
Egg
Milk
Gluten
Soy
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Half kruimige aardappelen

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Tomaat

1 teaspoon

Italiaanse kruiden

½ unit

Tomatenblokjes met basilicum

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

40 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

½ unit

Bruine pistolet

(Contains Gluten, Egg, Soy, Milk)

5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2732 kJ
Calories653 kcal
Fat34 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate50 g
Sugar15 g
Dietary Fiber7 g
Protein30 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappels. Was de aardappelen grondig of schil ze en snijd ze in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelblokjes 5 - 6 minuten en giet af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de helft van de knoflook en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe. Bak 1/2 minuut op middelhoog vuur. Voeg de gesneden tomaat, de tomatenblokjes en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.

Saus afmaken
3

Voeg de aardappelblokjes toe aan de tomatensaus. Voeg ook de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas.

Eieren stollen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in de tomatensaus en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de geitenkaas over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 – 12 minuten stollen op middelhoog vuur. Haal halverwege het deksel van de pan, zodat overtollig vocht kan verdampen.

Knoflookbroodje maken
5

Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon en de andere helft van de knoflook. Snijd het broodje in de lengte doormidden. Smeer het knoflook-oliemengsel op het broodje en bak 7 - 8 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Serveren
6

Schep de aardappelen met tomatensaus en de eitjes op de borden. Garneer met de overige geitenkaas en het basilicum. Serveer met het knoflookbroodje.