Wist je dat het maken van tofu uit sojamelk heel veel lijkt op het maken van kaas uit melk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Bloemkool
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
85 gram
Witte langgraanrijst
¼ tl
Gemalen kurkuma
1.5 tl
Garam masala
½ bakje(s)
Tomatenpuree
80 gram
Gekruide tofublokjes
(Bevat Soja, Tarwe, Selderij)
125 ml
Kokosmelk
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Zonnebloemolie
¾ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
150 ml
Groentebouillon
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Weeg de juiste hoeveelheid bloemkool af. Hak 1/3 van de bloemkool fijn. Snijd de overige bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de helft van de gember en de fijngehakte bloemkool toe. Bak 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon en de kurkuma toe en breng aan de kook. Kook het geheel, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de overige bloemkool. Kook de overige bloemkool, afgedekt, 5 minuten. Giet af. Voeg 1/4 el roomboter per persoon toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper en zout. Zet de pan opnieuw op het vuur en bak de bloemkool 5 minuten, tot hij goudbruin kleurt.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, de overige knoflook, de overige gember en 1 tl garam masala per persoon 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tofublokjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de kokosmelk. Roer goed door en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes stoven.
Snijd de koriander, inclusief de steeltjes, grof.
Verdeel de kurkumarijst over diepe borden en schep de tofu massala erop. Leg de bloemkool erop en garneer met de koriander.