Veggie + protein - Linguine met kipgehaktballetjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Linguine met kipgehaktballetjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipgehaktballetjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en cherrytomaten

Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? (Het juiste antwoord is: tongetjes)

Allergenen :
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

250 gram

Rode cherrytomaten

3 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

¼ stuk(s)

Citroen

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)872 kcal
Energie (kJ)3649 kJ
Vetten49.6 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels9.4 g
Eiwitten21.6 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Hoge kom
Rasp
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de linguine.
  • Halveer de cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.


Cherrytomaten roosteren
2
  • Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal.
  • Besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  
  • Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Bewaar het kookvocht van de spinazie.
  • Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Spinaziepesto maken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan als de spinazie op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 6 – 8 minuten, of totdat de gehaktballen gaar zijn.
  • Rasp de parmigiano reggiano grof.
  • Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de parmigiano reggiano en de cashewnoten.
  • Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de linguine erop en verdeel de spinaziepesto erover.
  • Schep de cherrytomaten erop en besprenkel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal. Leg de gehaktballen erop.
  • Garneer met de overige parmigiano reggiano