Veggie + protein - Linguine met kipgehaktballetjes als extra
Veggie + protein - Linguine met kipgehaktballetjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipgehaktballetjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en cherrytomaten

Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? (Het juiste antwoord is: tongetjes)

Allergens:
Wheat
Cashews
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

250 g

Red cherry tomatoes

3 piece

Garlic

5 g

Fresh basil

¼ piece

Lemon

75 g

Spinach

(May be present Celery)

10 g

Chopped cashews

(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

20 g

Arugula

3 piece

Chicken meatballs with Italian seasoning

Not included in your delivery

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

1.25 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories872 kcal
Energy (kJ)3649 kJ
Fat49.6 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate81 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein21.6 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Grater
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de linguine.
  • Halveer de cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.


Cherrytomaten roosteren
2
  • Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal.
  • Besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  
  • Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Bewaar het kookvocht van de spinazie.
  • Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Spinaziepesto maken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan als de spinazie op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 6 – 8 minuten, of totdat de gehaktballen gaar zijn.
  • Rasp de parmigiano reggiano grof.
  • Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de parmigiano reggiano en de cashewnoten.
  • Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de linguine erop en verdeel de spinaziepesto erover.
  • Schep de cherrytomaten erop en besprenkel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal. Leg de gehaktballen erop.
  • Garneer met de overige parmigiano reggiano