Veggie + protein - orzo met garnalen als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - orzo met garnalen als extra

Veggie + protein - orzo met garnalen als extra

met cherrytomaten, geroosterd amandelschaafsel en grana padano

Hoe noemen de Italianen orzo ook wel? a) grano, b) risoni of c) perlina (Het juiste antwoord is: b)

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

85 gram

Orzo

15 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

0.99 tl

Paprikapoeder

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Grana Padanovlokken DOP

90 gram

Garnalen

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)366 kcal
Energie (kJ)1533 kJ
Vetten28.8 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten14.1 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels6.3 g
Eiwitten9.2 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Cherrytomaten bakken
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Verhit ondertussen de olijfolie in een tweede wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.

Mengen
5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel, garnalen en de overige grana padano.