Hoe noemen de Italianen orzo ook wel? a) grano, b) risoni of c) perlina (Het juiste antwoord is: b)
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
125 g
Red cherry tomatoes
85 g
Orzo
15 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
0.99 teaspoon
Ground paprika
100 g
Spinach
(May be present Celery)
25 g
Grana Padano flakes DOP
90 g
Shrimp
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
[Plant-based] butter
Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.
Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Verhit ondertussen de olijfolie in een tweede wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.
Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel, garnalen en de overige grana padano.