Veggie + protein - Orzo met gehaktballetjes en spekjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Orzo met gehaktballetjes en spekjes als extra

Veggie + protein - Orzo met gehaktballetjes en spekjes als extra

met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige Italiaanse kaas uit de Povlakte kan soms wel tot 2 jaar worden gerijpt.

Allergenen :
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

85 gram

Orzo

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Spekreepjes

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

0.99 tl

Paprikapoeder

150 gram

Spinazie

25 gram

Grana Padanovlokken DOP

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1799 kJ
Energie (kcal)430 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten12.3 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels10.8 g
Eiwitten26.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Vlees bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit dezelfde koekenpan en bak de spekblokjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballen toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.

Mengen
5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en gehaktballetjes en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo met groenten, gehaktballen en spekjes over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.