Veggie + protein - Orzo met gehaktballetjes en spekjes als extra
Veggie + protein - Orzo met gehaktballetjes en spekjes als extra

Veggie + protein - Orzo met gehaktballetjes en spekjes als extra

met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige Italiaanse kaas uit de Povlakte kan soms wel tot 2 jaar worden gerijpt.

Allergens:
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

85 g

Orzo

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

25 g

Bacon lardons

4 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

0.99 teaspoon

Ground paprika

150 g

Spinach

25 g

Grana Padano flakes DOP

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Energy (kJ)1799 kJ
Calories430 kcal
Fat29 g
Saturated Fat11.3 g
Carbohydrate12.3 g
Sugar8.3 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein26.1 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Vlees bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit dezelfde koekenpan en bak de spekblokjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballen toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.

Mengen
5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en gehaktballetjes en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo met groenten, gehaktballen en spekjes over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.