Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige Italiaanse kaas uit de Povlakte kan soms wel tot 2 jaar worden gerijpt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Shallot
1 piece
Garlic
125 g
Red cherry tomatoes
85 g
Orzo
5 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
25 g
Bacon lardons
4 piece
Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning
(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)
0.99 teaspoon
Ground paprika
150 g
Spinach
25 g
Grana Padano flakes DOP
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit dezelfde koekenpan en bak de spekblokjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballen toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.
Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.
Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en gehaktballetjes en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo met groenten, gehaktballen en spekjes over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.