Veggie + protein - Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes

Veggie + protein - Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes

met rode cherrytomaten en Italiaanse kaas

Met dit gerecht nemen we je mee op reis naar Italië. Orzo lijkt op rijst, maar is toch echt een pastasoort. De kipgehaktballetjes hebben we alvast op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. En een goede pasta top je natuurlijk af met goede kaas, vandaag is dat grana padano, het jongere broertje van de bekende Parmezaanse kaas. Deze kaas heeft een kortere rijpingstijd en is daardoor iets zachter van smaak.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 tl

Paprikapoeder

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3479 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels10 g
Eiwitten46 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Roosteren en bakken
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder boter of olie, tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de kipgehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de helft van de geraspte Italiaanse kaas toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige Italiaanse kaas.